OVERIG E10 VERVANGT SUPER 95

   
     
     

   
MERK: OVERIG  
TYPE: E10 VERVANGT SUPER 95  
KENTEKEN: NIEUW  
DATUM 1e AFGIFTE:  
KLEUR:  
KILOMETERSTAND:  
GARANTIE:  

 
     
   
 

Omschrijving

 

*E10 vervangt Euro 95 / onderhoud accu

Motoren, scooters etc. kunnen niet tegen deze nieuwe toevoeging in de benzine.

E10 betekent dat er 10% bio-ethanol aan de benzine is toegevoegd.

Het enige grote nadeel van E10 benzine is de grotere hoeveelheid bio-ethanol die in de benzine vermengd is. Ethanol staat er namelijk bekend om dat het vocht aantrekt en vocht maakt benzine corrosief. Het kan sommige rubbersoorten en kunststoffen dan ook aantasten. Ook kunnen sommige aluminiumsoorten aangetast worden. Maar dat is natuurlijk nog geen reden om in paniek te raken, je tankt namelijk al jaren bio-ethanol in de vorm van Euro 95 en in sommige gevallen ook Euro 98. 

*Heel weinig rijden / stallen van een motorfiets (in de winter)

Heb jij een nieuwere motorfiets met injectie? Dan loop je vrijwel geen risico, wel wordt er aangeraden om regelmatig te blijven rijden. Dit is tevens voor het onderhouden van de accu.

 Zet je je motor of scooter voor langere tijd weg? Bijvoorbeeld in de winter. Dan is het raadzaam om hem weg te zetten met een volle tank en de onderhoudslader/accu druppellader. Ook is het belangrijk om het ontstaan van vocht te voorkomen. Dit kan door bijv. de benzine af te laten uit de complete motorfiets dus ook uit de carburateurs. Om er vervolgens bijv.  Ecomaxx in de benzinetank te doen en te zorgen dat de Ecomaxx door kan lopen in de carburateurs.

En vervolgens de motorfiets te laten lopen, zodat de Ecomaxx zich volledig kan verspreiden door het motorblok (carburateurs) . Het  gaat veroudering van benzine tegen en neutraliseert schadelijk zuren die ontstaan door chemische reacties. Ook beschermt dit middel tegen vocht en corrosie wat kan ontstaan door bio-ethanol. Heb jij een wat oudere motorfiets met een carburateur, dan loop je wat meer risico op corrosie, dit kan je ook beperken door het toevoegen van Ecomaxx.

Ook zijn oudere rubber en kunststofonderdelen natuurlijk wat gevoeliger voor aantasting en dat kan eventueel leiden tot lekkage. Ook kun je bij sommige tankstations nog kiezen voor andere benzine varianten waarin weinig tot vrijwel geen ethanol zit. Hierin heb je keuze uit Superplus 98, BP Ultimate, Shell V-Power of Esso Synergy Plus 98. Als je gaat tanken met een oudere motorfiets voorzien van een carburateur, kun je het beste kiezen uit één van deze hoogwaardige benzine varianten om corrosie te voorkomen. Via www.e10check.nl kun je snel en gemakkelijk checken of jouw motorfiets geschikt is voor E10 benzine.